Svar på vanliga frågor om padel

Sverige är ett land som är känt för sin kärlek till sport. I synnerhet fotboll och ishockey är två sporter som har ett stort antal utövare och fantaster i vårt avlånga land.

Det finns dock en annan sport som snabbt växer i popularitet, och det är padel. Padel är en racketsport som är mycket lik tennis, som kan spelas både inomhus och utomhus. På grund av dess mångsidighet har padel blivit en av de snabbast växande sporterna i Sverige just nu.

Än så länge är denna sport relativt ny, och således är det ännu många som har många frågor kring denna sport. I den här artikeln ska vi försöka besvara några av de vanligaste frågorna om padel.

1. Vad är padel?

Padel är en sport som är en blandning av tennis och squash. Man spelar vanligtvis två mot två, men det finns även banor där det går att spela en mot en. I padel får man använda väggarna till sin fördel, vilket gör spelet mer strategiskt och invecklat.

En av anledningarna till varför padel blivit så populär beror på att det är en väldigt nybörjarvänlig och social sport.

2. Var kan man spela padel?

Det finns padelbanor över hela landet, både inomhus- och utomhusbanor. Givetvis finns det fler banor att spela på i storstäderna, men det har faktiskt börja dyka upp en hel del banor i de mindre städerna också.

Om du bor i Uppsala rekommenderar vi att du tar en titt hos padeluppsala.com. De har en lista över alla padelbanor i Uppsala, samt information om hur mycket det kostar att boka dessa banor.

3. Vad kostar det att boka en padelbana?

Priset för att boka en padelbana kan variera väldigt mycket. Det finns banor som är gratis att spela på, men det finns också banor som kan kosta upp till 400 kronor per timme.

Det genomsnittliga priset för att boka en padelbana ligger dock runt 200 kronor per timme. Detta är fortfarande relativt billigt jämfört med andra sport, till exempel golf.

4. Vad behöver du ta med dig när du spelar padel?

Allt du behöver är ett par bekväma skor och kläder som du lätt kan röra dig i, och givetvis även ett rack och bollar. Notera dock att det även går att hyra eller låna racketar och bollar hos en hel del banor när du väl bokat en bana.

Om du dock känner att du vill satsa på padel rekommenderar vi alltid köper ditt egen racket. Det kan nämligen vara ganska svårt att hitta en bra hyrracket, och du kommer också att få mycket mer glädje av spelet om du har din egen utrustning.

Givetvis finns det likheter mellan de tennis och padel, och om du är duktig på tennis kommer du såklart att dra nytta av detta om du ska spela padel. Sporterna har trots allt stora likheter, men det finns också några stora skillnader.

I padel får bollen som sagt får studsa mot väggarna, vilket kan göra spelet mer fartfyllt och gör att man måste tänka på ett annat sätt än när man spelar tennis. Dessutom är banan mindre än en tennisbana, vilket också förändrar spelet en hel del.