Så väljer du rätt padelracket för dig och din nivå

Padel har under den senaste tiden blivit oerhört populärt. Denna racketsport beskrivs enklast som en blandning av squash och tennis. Sporten är väldigt nybörjarvänlig och det är till stor del därför så många valt att testa på denna sport.

Man spelar alltid i par (totalt 4 spelare) och det är precis samma räknesätt som i tennis. Storleken på banan är 10m x 20m och till skillnad från tennis är banan omringad av 3 meter höga glasväggar som får användas i spelet.

Det fantastiska med panel är att alla kan lära sig sporten oavsett ålder och kön. Såklart kommer du med tidigare erfarenheter av racketsporter förmodligen ha lättare för att bemästra sporten, men det krävs inte någon som helst tidigare erfarenhet för att man ska kunna lära sig padel.

Att tänka på vid köp av padelracket

Vad behöver man för att kunna spela padel då? Jo, såklart behöver du ett racket. Om du bara ska testa på sporten brukar möjligheten till att få låna racket finnas, men om du dock planerar på att fortsätta spela padel rekommenderar vi at du köper dig ditt eget racket.

Idag kommer vi dyka ner lite djupare i just padelrack. Det finns nämligen flera olika modeller av padelracket och ditt val av rack bör anpassas beroende på din nivå. Det är värt att påpeka att det finns en hel del mer att lära sig om padel och padelrack än det vi kommer gå igenom idag. Läs mer om padelrack och padelracket på Elitepadel.se.

I dagsläget finns det 3 olika former av padelracket. Huvudformen kan vara rund, diamantformad och droppformad. Vi kommer nedanför gå igenom de olika för- och nackdelarna med respektive form och vilket rack som passar dig bäst beroende på din nivå.

Runda padelracket

De padelracket som har en rund form ger den absolut bästa bollkontrollen. Denna form används flitigt av nybörjare av just den anledningen. Den runda formen gör så att balansen ligger i mitten ungefär vid handtaget.

Runda padelracket har som nackdel att det inte går att få samma fart på bollen som med de andra modellerna. Med det sagt används runda padelracket både av motionärer och spelare på elitnivå.

Diamant padelracket

Diamantformade padelracket ger den maximal kraft i slagen. Denna form av rack har sin sweetspot högt upp vilket i sin tur resultera i mer kraft, men också mindre kontroll. Dessa typer av rack passar padelspelare med tennisbakgrund, då dessa rack är så nära man kan komma den känsla man får av vanliga tennisrack.

Dessa rack är alltså kanske inte perfekta för dig som precis börjat med padel och racketsport, utan snarare för den som tidigare spelat och har erfarenhet.

Dropp padelracket

Ett padelrack med droppform är som en mitt emellan av ett runt och diamantformat rack. Det bästa av två världar kan man nästan påstå. Detta rack används både av elitspelare och lite mer erfarna motionärer.

Dessa typer av rack brukar kallas för hybrid just för den anledning att det är en blandning av de andra två formerna på padelrack. Med denna typ av rack kan man både spela aggressivt och defensivt.

Lämna en kommentar