3 sätt att förbättra hälsan

Vi på Träningsfeed vill bidra till att fler har en sund och hälsosam livsstil. Så därför vill vi upplysa om ett par saker man kan göra för att förbättra sin hälsa.

En del sjukdomar och åkommor är tyvärr helt oundvikliga, men det finns finns faktiskt en hel del sjukdomar som man kan förhindra eller minska effekterna av om man bara ser till att ta hand om sig själv lite extra.

I den här artikeln tänkte vi lista 3 olika saker, utan inbördes ordning, som du kan börja göra redan idag för att förbättra din hälsa. Det är relativt grundläggande saker men vi tycker ändå att det kan vara värt att ta upp detta.

Ha en god hygien

Nu under coronatider är det viktigare än någonsin att man ser till att hålla en god hygien, i synnerhet handhygienen. Enligt Socialstyrelsen är att tvätta händerna och hålla en god hygien ett väldigt effektivt sätt att förebygga smittspridning.

Om du alltid utgår ifrån att du inte tvättar din kropp och händer tillräckligt mycket kommer du med större sannolikhet bli mer noggrann i ditt tvättande. Nedanför kommer vi lista några av de situationer du bör tvätta dig extra noga:

  • Efter blöjbyte
  • Före och efter man tar hand om ett sår
  • Före och efter man har kontakt med någon som är sjuk
  • Innan man lagar, serverar eller äter mat
  • Efter man snutit sig, nyst eller hostat
  • Efter man varit allmänna platser
  • Efter man har haft kontakt med sopor

Ta hälsotest genom blodprov

Trots att ett hälsotest genom blodprov i sig inte gör så att du kommer förbättra din hälsa kommer svarat på detta blodprov ge dig en mycket bättre koll på hur din kropp faktiskt mår.

Genom att ta dessa typer av blodprov kommer du bland kunna få en tydlig kartläggning över dina olika värden och även en djupgående analys av normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden.

Idag går dessa typer av test att enkelt och smidigt boka direkt på nätet, exempel vis hos Medisera Direkt efter beställning av ett blodprov kan du ta dig till en provtagningsplats för att ta själva testet.

När du bokar blodprovstester genom Medisera kan du alltid vara säker på att testerna är av hög klinisk standard och en legitimerad läkare kommer alltid att skicka med en kommentar på ditt provsvar. Skulle dina värden vara väldigt avvikande kommer en läkare även att ringa upp dig.

Var fysiskt aktiv

Oavsett hur gammal du är bör du alltid se till att röra på dig på något sätt om du vill hålla dig frisk och kry. Genom kontinuerligt hålla igång med sin träning kommer du må mycket bättre både fysiskt och psykiskt.

Vilken typ av fysisk aktivitet som passar dig beror såklart på din äldre och hälsotillstånd. Hittar du någon form av fysisk aktivitet som du tycker är rolig så kommer inte träningen på samma sätt kännas som en börda utan något som du ser fram emot. Enligt rekommendationer ska man som vuxen få åtminstone 150 minuter motion i veckan, det vill säga 2,5 timme.

Lämna en kommentar