3 träningsredskap du måste införskaffa dig

 

Nu under dessa väldigt speciella coronatider har det varit väldigt svårt för många svenskar att träna som de brukar göra. Gym har fått se stora restriktioner, och gruppträningar och lagsporter har blivit inställda. Att träna tillsammans med andra har helt enkelt inte varit något som rekommenderats under den senaste tiden.

Men bara för att man inte riktigt kan träna som vanligt betyder detta inte att vi människor inte helt plötsligt bara ska sluta röra på oss. Det är som många av er redan känner till väldigt viktigt med daglig fysik aktivitet om vi vill må bra både fysiskt och psykiskt.

Vad många börjat göra istället för att t.ex. dra till gymmet är att de tränar hemma numera. Det finns nämligen en hel del styrke- och konditionsövningar som man kan göra utan några träningsredskap alls. Väljer man dock att införskaffa sig ett par olika träningsredskap dyker nästan en obegränsad mängd träningsalterativ upp.

I denna artikel idag tänkte vi titta lite närmare på några exempel på träningsredskap som vi tycker är värda att man införskaffar sig. Dessa kommer garanterat ta din hemmaträning till nästa nivå.

Träningsband

Träningsband är ett väldigt effektivt träningsredskap som också är väldigt lätt att förvara och ta med sig om man till exempel vill träna utomhus. Man kan använda bandet till styrketräning, rörlighetsträning och faktiskt även konditionsträning. Såldes finns det alltså en hel del användningsområden.

Det du bör fundera på lite extra när du ska införskaffa dig ditt första träningsband är att det kan vara värt att köpa flera på samma gång. Det finns nämligen en hel del olika styvheter, och hur styv just du behöver beror dels på hur stark du är, men även vad du ska använda bandet till.

Pull up stång

En pull up stång kanske inte har lika många användningsområden som träningsband, men bara för det betyder inte detta att det är ett ineffektivt träningsredskap. Chins, eller pull ups som det också kallas, är nämligen en av basövningarna för ryggen och om man vill kunna köra den övningen krävs det en stång som man kan hänga i – dvs vilket är precis det en pull up stång är.

Detta träningsredskap består därmed av en stång som skruvas i en dörrkarm eller i vägg. Det finns även alternativ som inte kräver någon ihopskruvning utan helt och hållet går att hänga upp i dörrlisten.

Viktvästar

Det sista träningsredskapet som vi kommer att rekommendera i den här artikeln är viktvästar. Detta redskap är precis som namnet antyder en väst med vikter. Användandet av denna väst är även den väldigt lätt att förstå. Det enda man behöver göra är att sätta på sig den.

Men vad är viktvästar bra för? Ja, många gillar att använda dem när de ska ut och springa för att göra löppasset jobbigare helt enkelt. Utöver detta finns det många som använder redskapet för att träna sin explosivitet.

Idag finns det viktvästar i flera olika vikter. De tre allra vanligaste vikterna är dock 10 kg, 20 kg och 30 kg. Köper man en 30 kg viktväst går det dock oftast att få den att väga både 20 och 10 kg också eftersom att det vanligtvis går att ta av vikterna från västen.

Lämna en kommentar